DUNAI SÁRKÁNYOK 

Sárkányhajós és Természetjáró Egyesület Vác

SÁRKÁNYHAJÓ  I  TERMÉSZETJÁRÁS  I  SPORT
 

Sárkányhaló viadalok

VERSENYKIÍRÁS
Rendezők: Dunai Sárkányok Vác
Szakmai támogató: Magyar Sárkányhajó Szövetség
Támogatók: Vác Város Önkormányzata
Időpont: 2020. március 21. (szombat) 09:00 - 17:00
Helyszín: Vác, Ady Endre sétány 16.
Versenykategóriák: Általános Iskolás, Középiskolás és felnőtt korcsoport. 6 fős legénységek versenye: hat fős legénységek egymással szemben egy hajóban foglalnak helyet, a három utolsó padon. A rajt elhangzása után a legénységeknek el kell tolni a hajót 2,5 méter távolságig.
Kategóriák:
Általános Iskolás Open: Általános Iskolás korú gyermekek, nemek megkötése nélküli (elsősorban fiú) legénységeknek.
Általános Iskolás Vegyes: Általános Iskolás korú gyermekek, amelyben minimum 2 leány versenyző evez.
Középiskolás Open: Középiskolás korú gyermekek, nemek megkötése nélküli (elsősorban fiú) legénységeknek.
Középiskolás vegyes: Középiskolás korú gyermekek, amelyben minimum 2 leány versenyző evez.
Szabadidős Open: 18 év feletti korosztálynak nemek megkötése nélküli (elsősorban férfi) legénységeknek.
Szabadidős női: 18 év feletti korosztálynak amelyben csak női versenyzők eveznek.
Szabadidős vegyes: 18 év feletti korosztálynak amelyben minimum 2 női versenyző evez.
Céges, csapatok: női, férfi, és vegyes(minimum két női versenyző) csapatok.
Elsőbálozók: nekik még meglepetés az "Indoor" sárkányhajózás!
Ők is nevezhetnek női, férfi, vagy vegyes(minimum két női versenyző) legénységgel.
Profi Open: Olyan 18 év feletti korosztálynak, nemek megkötése nélkül (elsősorban férfi) legénységnek, amelyek rendelkeznek MSSZ és/vagy MKKSZ versenyengedéllyel.
Profi női: Olyan 18 év feletti korosztálynak, amelyben csak női versenyzők eveznek és rendelkeznek MSSZ és/vagy MKKSZ versenyengedéllyel.
Profi vegyes: Olyan 18 év feletti korosztálynak, amelyben minimum 2 női versenyzők evez és rendelkeznek MSSZ és/vagy MKKSZ versenyengedéllyel.
A Magyar Kupa a profi kategóriákban került kiírásra.
Nevezési határidő: 2020. március 11. (szerda) 20.00
Helyszíni nevezési lehetőség nincs!
Nevezési díj: 15.000,Ft/legénység
Az Általános- és Középiskolásoknak nincs nevezési díj!
Az a csapat, aki diák csapatot is nevez, a nevezési díjból 2000 forint kedvezményben részesül! A nevezési díj tartalmazza: - a hajóhasználatot, lapát használatot (igény esetén), - uszodai belépőjegy árát a verseny idejére.
Fizetés: A nevezési díjat kérjük a CIB Banknál vezetett számlára utalni,
melynek száma: 10700323-70237098-51100005.
A megjegyzésbe írják be: MEDENCÉS VERSENY 2020 + CSAPAT név
Nevezés: A kitöltött nevezési lap e-mailben dunaisarkanyokvac@gmail.com nevezési határidőre történő visszaküldésével PDF formátumban. (példa: csapatnév_nevezésilap.pdf) A legénységi listákat kérjük 2020. március 19. 12 óráig a fenti e-mail címre elküldeni PDF formátumban. (példa: csapatnév_legénységilista.pdf) Az eredeti, aláíratott legénységi listát kérjük az uszodába érkezéskor a regisztráción leadni! A nevezést csak a nevezési díj átutalásával, és az aláíratott legénységi listával együtt fogadjuk el! A nevezési határidő után beérkező nevezéseket nincs módunkban elfogadni! A versenykiírás és a nevezési lap letölthető a www.dunaisarkanyok.hu oldalról, valamint a Magyar Sárkányhajó Szövetség honlapjáról. (http://www.dunaisarkanyok.hu/dokumentumtar)
Sorsolás: A legénységek futambeosztása sorsoló bizottság által sorsolással történik. Díjazás: A versenykategóriák dobogós versenyzői érem, a győztes legénységek kupadíjazásban részesülnek.
Program tervezet:
Érkezés: 08:00 –08:30
Regisztráció: 08.30 – 09.00
Technikai értekezlet a csapatkapitányoknak 09.00-09:30
Futamok: 09:30-14:30
Eredményhirdetés: 15:00
Részvételi feltételek és versenyszabályok: • Egy legénység 6 fő evezősből és 3 fő tartalékból áll. A tartalékok nem kötelezőek, de erősen ajánlottak. • A versenyen csak azok vehetnek részt, akik neve szerepel a legénységi listán és azt alá is írták. • A vegyes kategóriákban minimum 2 női versenyzőnek kell eveznie. • Egy versenyző kategóriánként csak egy legénységben szerepelhet! • Egy legénység egy kategóriában versenyezhet • A hajóba csak páros számú evezős ülhet be. • A profi kategóriában csak MSSZ és/vagy MKKSZ versenyengedéllyel rendelkezők szerepelhetnek. • Szabadidős kategóriában nevezett legénységnél, két versenyengedéllyel rendelkező evezhet! • Egyszerre egy hajó és kettő legénység van a vízen. • A legénységeket nevezésektől függően 3-as vagy 4-es csoportokba sorsoljuk. Holtversenynél a legrövidebb idő alatt, a másikat eltoló legénység jut tovább. A továbbiakban arra fogunk törekedni, hogy minden csapat, a lehetőségekhez képest minél többet versenyezhessen. • A futamok időkorlátosak! Minden egységnek 1 perc áll a rendelkezésére, hogy eltolja a másikat. Az 1 perc lejártakor, amelyik egység közelebb van a győzelemhez, az nyer.

• A hajó kifordulása esetén a versenybíró dönti el, mikor fújja le a futamot, és indítja újra. • A gyorsabb ki és beszállás érdekében a futam alatt a következő futam résztvevőinek gyülekezni kell a boatmarshalnál ellenőrzésre. Aki nem jelenik meg az ellenőrzésre időben a boatmarshalnál, vagy nem a kijelölt helyen (ellenőrzés nélkül) megy a beszálló helyhez, az kizárható a futamából. • Amelyik legénység elkésik a futamáról, az abban a fordulóban nem szerez pontot. A futam újra rendezésére nincs lehetőség. • Minden futam sorszámot kap, így folyamatosan lehet látni, hogy hol tart a verseny. • Akik nem tartják be az előírt szabályokat, és a kapitányuk (képviselőjük) nem vesz részt a technikai értekezleten, kizárásra kerülnek. Kizárás esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre. • Az csapatok egységes szerelésben (póló, jelzőtrikó) versenyezhetnek. Saját lapát használata megengedett, de a nemzetközi szabványnak megfelelő legyen. • A 18 év alattiak csak akkor vehetnek részt a versenyen, ha a szülő/gondviselő/tanár/edző is aláírta a Felelősségi nyilatkozatot! (legenysegi_lista_medences_ gyermek_2020.doc) • A verseny lebonyolításakor felmerülő vitás kérdéseket a versenybírók illetve a Szervező Bizottság saját hatáskörben kezelik, döntésüket a résztvevők kötelesek elfogadni. A szervezők és a versenybírók minden esetben törekszenek a fair play szellemiségének megfelelő döntéshozatalra. Egyéb információk: A versenyzők, és szurkolók a 33m-s medenceteret, és az öltözőt használhatják. A medencetérbe történő belépéshez, ill. a tisztaság megőrzéséhez kérjük, hogy váltópapucsot hozzanak magukkal!
Parkolás: A fürdő utcája egyirányú! Jobb oldalon lehet parkolni.
Parkolási lehetőség még: Az uszoda bejárat mellett elhaladva, egyenesen továbbhajtva folyamatos lehetőség van parkolásra a Duna korzón.
A Dunai Sárkányok Vác Egyesület és a Szervező Bizottság fenntartja a jogot a lebonyolítás megváltoztatására (pl. a tervezettnél több vagy kevesebb regisztrált csapat esetén)! Kérjük, hogy az esemény oldalát a verseny kezdetéig folyamatosan figyeljék, mert fontos információk jelenhetnek meg rajta. A reggeli felesleges zsúfoltság elkerülése érdekében, a versenyműsor további tájékoztatást ad!
A verseny előtti technikai értekezletet tartunk legénységkapitányoknak a részvétel kötelező!

Információk:
Nevezések: Okolicsányi Lóránt; +36202714851; okolicsanyilorant@gmail.com
Lebonyolítás: Szabó Miklós; +3630318 44 66; info@dunaisarkany.hu
Befizetések: Geletei Katalin; +36302516356 gelka@t-email.hu


A Dunai Sárkányok Sárkányhajós és Természetjáró Egyesület Vác, Vác Város Önkormányzata, és a Magyar Sárkányhajó Szövetség. jó versenyzést kíván minden résztvevőnek!